Učenici Obrtničke škole iz Koprivnice sudjelovali u šest europskih projekata

Učenici slastičari Obrtničke škole iz Koprivnice vratili su se sa zlatnom medaljom s četvrtog natjecanja Artslast. No, to nije sve. Dosad je 50-ak njihovih učenika sudjelovalo u šest europskih projekata, a upravo traju i pripreme za sedmi.  

Jedan od pedeset učenika petnaest različitih zanimanja koji su dosad sudjelovali u europskim projektima je i David. On je i jedan je od četvero učenika iz Hrvatske koji će uskoro u Njemačkoj sudjelovati u projektu 'Glas Europe'. Tema je 'Migranti i glazba', odnosno, riječ je o tome kako glazbom prevladati granice, bile one vjerske, rasne ili spolne. Novi je to projekt Obrtničke škole i jedan od mnogih u kojima od 2009. godine sudjeluje.

U šest godina Obrtnička škola u Koprivnici za njih je dobila više od 90 tisuća eura. Uspjeh u sudjelovanju u europskim projektima nagrađen je i Poveljom za mobilnost u strukovnom obrazovanju. Tako upravo pripremaju projekt koji se zove 'Kuharske zgodbe'. Škola je dobila potporu od 18 tisuća eura te će deset učenika zanimanja kuhar i slastičar dva tjedna školsku praksu obavljati u Sloveniji.

Uz europske, ova škola razvija i projekte u sklopu svoje udruge 'Šegrtsko srce'. S koprivničkim Centrom za socijalnu skrb kupljeno je 45 kompleta školskih knjiga, 400 bilježnica i školskog pribora za učenike.