Objavljene nominacije za Teatar.hr Nagrade Publike

Objavljene su nominacije za četvrte po redu Teatar.hr Nagrade Publike, jedinstveni izbor o čijim laureatima odlučuju samo gledatelji.

Posljednjih je dana u medijima uslijed bogatstva izvedbenih strategija povremeno bilo teško razlikovati ove od parlamentarnih izbora. No, domaća se kazališna publika nije dala smesti pa će sutrašnji Dan povratka u budućnost dočekati s već nominiranim kandidatima za istu. Stoga odazivu glasača nije odmoglo ni ružno vrijeme ni činjenica je ove godine trajanje prvog kruga upola skraćeno. Dapače, zabilježili smo rekordnu izlaznost s preko 25.000 glasova i to bez većih incidenata na biralištima, pojasnila je urednica portala Teatar.hr Nora Krstulović.

Nominirani su:


Nezavisno kazalište: BADco, Montažstroj, Mala scena, VRUM, Teatar Poco, Loco
Novi dramski tekst:

Ivana Šojat Kuči: Elza hoda kroz zidove,
Ivor Martinić: Bojim se da se sada poznajemo
Borna Vujčić: Pečat
Dino Pešut: (Pret)posljednja panda ili statika
Ivica Ivanišević: Život je čudo 

Festival sezone: Ganz novi festival, FEN, FNC, IKS, Rendez-vous

Događaj sezone: Filozofski teatar, hrvatski nastup na Praškom kvadrijenalu, nastavak rada Studija plesa, ostavka ministrice kulture, sezona HNK Rijeka 

Razočaranje sezone: Filozofski teatar, novi ministar kulture, oduzimanje nacionalnog statusa Splitskom ljetu, sezona HNK Rijeka, slučaj 'Elementarne čestice' 

Izvođač sezone: Livio Badurina, Domagoj Dorotić, Dean Krivačić, Krešimir Mikić, Sreten Mokrović 

Izvođačica sezone: Jadranka Đokić, Renata Sabljak, Dubravka Šeparović Mušović, Anja Šovagović, Anđela Ramljak

Redatelj / Koreograf sezone: Renata Carola Gatica, Matija Ferlin, Olja Lozica, Rene Medvešek, Borut Šeparović

Osoba sezone: Ivica Buljan, Oliver Frljić, Goran Golovko, Siniša Labrović, Tena Štivičić 

Predstava sezone: 
260 dana, HNK Osijek, r: Dražen Ferenčina,
A gdje je revolucija stoko?, Montažstroj, r: Borut Šeparović,
Kolovoz u okrugu Osage, GDK Gavella, r: Slađana Kilibarda
Kristofor Kolumbo, ZKM, r: Rene Medvešek
Mi smo kraljevi a ne ljudi, HNK Zagreb, r: Matija Ferlin 
Drugi krug glasanja započeo je 20. listopada točno u 12 sati i traje do 18. studenog točno u podne. Imena dobitnika bit će objavljena na već tradicionalnoj kombinaciji koncerta, neformalne zabave i druženja kazalištarca s publikom, 19. studenoga.

U tom, najkazališnijem tjednu u godini, Teatar.hr ove godine planira i cijeli niz dodatnih kazališnih događanja, uključujući i izvedbe, tribine, a možda i pokoje sučeljavanje, no više od toga zasad ne žele otkriti, kako im stratezi parlamentarnih izbora ne bi preoteli ideje.

Sigurno je tek da će cjelotjedne svečanosti završiti 21. studenoga, u Noći kazališta čiji je Teatar.hr medijski pokrovitelj, i to kako koncu izbora i priliči – velikom, zajedničkom zabavom svih koji su u njima sudjelovali. A sudjelovati mogu svi, bez obzora jesu li ili nisu pretplatnici toga najstarijeg neovisnog portala u kulturi u nas.

Dodatne informacije o pravilima izbora, kao i glasački listić za drugi krug, pronaći ćete na adresi izbornog povjerenstva: http://nagrada.teatar.hr