Zagrebački 'spiking' po uzoru na splitski 'pričigin'

Uspješan festival pripovijedanja priča splitski 'Pričigin' dobiva 'brata' -  Kruno Lokotar pokreće u Zagrebu ciklus pripovijedanja priča 'Spikigin'.

Lokotar je devet godina uređivao program na prvom i za sada jedinom festivalu pripovijedanja priča - Pričiginu, a zagrebačke storytelling večeri održavat će se u Norris Cafeu u zagrebačkoj Sloboštini (Oreškovićeva 19), najmanje jednom mjesečno.

Gost prve večeri Spikigina u petak, 23. listopada, bit će veteran Pričigina, jedini autor koji je nastupao svih devet godina, pisac, novinar, urednik, pokretač festivala Fališ - Emir Imamović Pirke

Emir Imamović Pirke (Tuzla, 1973.) dugogodišnji je novinar, urednik, kolumnist i suradnik nekih od najznačajnijih medija u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Objavio je romane 'Jel neko vidio djevojčice, kurve ratne zločince', 'Tajna doline piramida', 'Treće poluvrijeme' i 'Vršenje dužnosti'. Piše za televiziju, kazalište i film. Jedan od pokretača i direktor Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ). Živi u Šibeniku.

'Pirke-priče' počinju u 20 sati.