Body Empathy - spoj plesa i psihologije za više blagostanja

Suvremeni život, osobito u urbanim sredinama, ganjanje karijere i zarade, briga o obitelji te konstantna utrka s vremenom iskrivili su našu percepciju o tome što je važno. Prebrzo i prelagano gubimo pojam o prioritetima i pritisnuti stresom gutamo vlastite emocije taložeći ih u neke skrivene ladice. Ne otvaramo ih nikada jer ne znamo što ćemo sve u njima naći, a za veliko pospremanje jednostavno nemamo vremena. Sve to u nama nepodnošljivi je teret izgrađen od problema, bezizlaznih situacija i nagomilanih emocija, što zajedno loše utječe na naše ponašanje, tjerajući nas u stanja tuge, ljutnje i nezadovoljstva.

S ciljem promjene takvog ponašanja, izlaska iz nepoželjnih stanja, te kontrole vlastite neverbalne komunikacije, kineziologinja Ana Kuhanec Brašnović i psiholog Hrvoje Maleković osmislili su jedinstvenu tehniku Body Empathy. Namijenjena je ženama koje žele svoj život uzeti u svoje ruke i poboljšati ga. Body Empathy sastoji se od niza radionica na kojima učimo o sebi, kako doprijeti do svih kutova naše osobnosti, osloboditi emocije i maksimalno izoštriti svoju tjelesnu empatiju.

Naizgled nespojiva kombinacija plesa i psihologije spojila je Anu i Hrvoja na projektu koji mijenja sliku o tjelovježbi kakvu smo dosad poznavali. Trening sačinjen od ponavljajućih kružnih pokreta, uz stručno psihološko vodstvo, donosi nevjerojatne rezultate pri oslobađanju od stresa, podizanju razine zadovoljstva sobom, samopouzdanja i u konačnici puno ljepšeg življenja.