Kreativnost i humanost ispunjavaju čovjeka

Anđeli od gipsa, ukrasne kutijice i narukvice samo su dio onoga što krasi dnevni boravak Snježane Galoić. Sve to izrađuje vlastitim rukama.

Ideja je počela s jednom ogrlicom koju sam dobila od kolegice za rođendan i pomislila sam kad može ona, idem probati i ja, prisjeća se Snježana. Podsjetnik na početak i dalje čuva.

Osim što kreativnošću ispunjava slobodno vrijeme, Snježana ovo čini i iz humanitarnih razloga. Izrađene ukrase daje prijateljima u zamjenu za čokoladice, odjeću ili što treće. Na kraju sve prikupljeno dostavlja djeci kojoj je to najpotrebnije. Suprug pomaže, razvaža te stvari, vozi me okolo, kupuje materijal... Kolegice s posla također pomažu u skupljanju donacija, priča Snježana.

Pomaganje drugima usrećuje ju. Žao joj je što ne može pomoći još više. Preko donacija stekla je poznanstva u kući Emaus. Djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, ali i djelatnici kuće vesele se svakom njezinu dolasku.  Kući Emaus doniramo prema njihovom popisu, a zadnje smo donirali televizor koji je djecu posebno razveselio, ističe Snježana.

Kreativnost i humanost osobine su koje ispunjavaju čovjeka. Kada ih pokreću iskrene emocije, onda je osmijeh na licu jači od svih problema.