Knjiga 'Škatulica' Nene Ćorak, vrijedno izdanje dubrovačke glazbene baštine

Knjiga 'Škatulica' dubrovačke skladateljice Nene Ćorak novo je vrijedno izdanje Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku. Njezine skladbe često se izvode na školskim koncertima, a neke su već odavno prešle lokalne okvire.

'Škatulica' je zbirka skladbi za učenike osnovnih i srednjih glazbenih škola. U njoj su skladbe oblikom minijature, znači kraćeg odnosno dužeg trajanja prilagođene različitim uzrastima učenika, one su programske koncepcije i svaka je skladba priča za sebe, najavila je autorica.

Knjiga sadrži 54 skladbe za različite instrumente, pritom autorica dozvoljava mogućnost transpozicije i za neke druge instrumente, a u njoj se nalaze i solističke parte.

No, 'Škatulica' je više od udžbenika. Ona je prva knjiga nove biblioteke 'Dubrovačke parte' u kojoj će se tiskati skladbe i tako predstaviti bogata dubrovačka glazbena baština. Prva knjiga nove biblioteke za Dubrovčane ima umjetničku i emotivnu vrijednost, no uz to 'Dubrovačke parte' mogle bi biti zanimljive i glazbenim školama diljem Hrvatske

Novinarka emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' Sandra Lacković doznala je više o prvom izdanju nove biblioteke 'Dubrovačke parte'.