Novi kazališni performans 'born to please' premijerno večeras u Teatru &TD

Kazališni redatelj i dramaturg Saša Božić ispitujući tanku granicu između kazališta, plesa, glazbe i same publike postavio je novi kazališni performans 'born to please' koji će premijerno biti izveden večeras u Teatru &TD u Zagrebu.

Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski okušavaju se u njima nepoznatom izričaju pjevanja. U predstavi se radi  o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe.
Ova četvorka rođena je da zadovolji i sebe i publiku pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, međunarodnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavnjaštva. Koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u titanskom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

'Born to please' prva je u nizu kazališnih predstava koje je de facto producira u sklopu višegodišnjeg istraživanja odnosa izvođača i publike pod nazivom On entertainment.

O tome što očekuju večeras za emisiju Dobro jutro, Hrvatska govorili su redatelj Saša Božić i glumica Ivana Krizmanić.