Raste groznica oko novih 'Ratova zvijezda'! Počela navala na pretprodaju ulaznica

Groznica 'Ratova zvijezda' širi se dva mjeseca prije izlaska novog nastavka te međugalaktičke sage. 

To pokazuje oduševljenje na društvenim mrežama nakon objave novog i posljednjeg 'trailera' prije premijere i činjenice da je navala na pretprodaju ulaznica paralizirala brojne internetske stranice na kojima se mogu kupiti.

Pretprodaja ulaznica za sedmi dio epopeje 'Ratovi zvijezda: Sila se budi' počela je u ponedjeljak u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi. U SAD-u interes fanova paralizirao je stranicu Fandango. U Francuskoj se isto dogodilo sa stranicom Starwars.fr, a u V. Britaniji neke su stranice također podlegle interesu fanova.
 
Svjetska premijera filma održat će se u Los Angelesu 14. prosinca, a uslijedit će početak prikazivanja u brojnim zemljama među kojima i u Hrvatskoj gdje film kreće u distribuciju 17. prosinca. U Americi pak film kreće u redovan program 18. prosinca.

Stranica specijalizirana za film Deadline.com spominje rekordno svjetsko otvaranje sa 615 milijuna dolara. Procjenjuje se da je film stajao oko 200 milijuna. Stručnjaci predviđaju prihode od popratnih proizvoda od tri do pet milijardi dolara.

Disney je u ponedjeljak krenuo i sa službenim 'trailerom' filma emitiranim prvo na američkoj sportskoj tv postaji ESPN, a potom na svim društvenim mrežama.

'Sila se budi' izlazi 30 godina nakon 'Povratka Jedija' i okuplja izvornu glumačku ekipu, Harrisona Forda, Marka Hamilla i Carrie Fisher kao Hana Sola, Lukea Skywalkera i princezu Leiu.