Sylvester Stallone nudi na dražbi uspomene iz svojih filmova

Američki glumac i redatelj Sylvester Stallone uskoro će na dražbi ponuditi na stotine kostima i drugih predmeta iz svojih najpoznatijih filmova poput boksačkih rukavica iz 'Rockyja' ili vojničke jakne iz 'Ramba'.

Šezdesetak takvih predmeta izloženo je u New Yorku gdje ostaju prije prodaje predviđene od 18. do 20. prosinca u Los Angelesu, ali i putem interneta, koja bi mogla ostvariti nekoliko milijuna dolara.

Ukupno će se ponuditi oko 800 predmeta - kostima, drugih detalja kao i osobnih predmeta Sylvestera Stallonea poput crnog kožnog sakoa koji je nosio za ulogu Rockyja Balboe u 'Rockyju' iz 1976. godine. Na dražbi će se ponuditi i scenarij filma napisan Stalloneovom rukom, boksačke rukavice i pojas šampiona koje je nosio u "Rockyju II" 1979. godine. Svaki od tih predmeta procjenjuje se na 500.000 dolara.

Mislim da će ih drugi ljudi doista cijeniti. Umjesto da ih držim u ormaru ili zaboravim na njih, pomislio sam da ih predam dalje, rekao je 69-godišnji glumac, redatelj i producent kojeg citira aukcijska kuća Heritage Auctions koja nudi kolekciju.

Stallone je slavu stekao s filmom 'Rocky' koji je 1976. osvojio tri Oscara među kojima i onaj za najbolji film.