Od 22. listopada počinje 'Bundekfest'

Na zagrebačkom jezeru Bundek od 22. do 25. listopada održat će se 'Bundekfest', festival eno i gastro ponude hrvatskih županija.

Posjetitelje očekuje raznolika ponuda delicija uz tamburaše i zabavnu glazbu te kestenjari i vinari s portugiscem, najavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je kako je 'Bundekfest' zamišljen da okupi i pokaže ono što imaju Zagreb i hrvatske županije, a ako to uspiju taj će festival prerasti u međunarodni.

Očekuje se da će ovogodišnji 'Bundekfest' biti dobra fešta. Program je pripremila Koncertna direkcija, a program eno-gastronomije Gradskog ureda za poljoprivredu i OPG-ova iz 11 županija, ukazuje na to da posjetitelje očekuje dobar provod. Tako će se u 30-ak kućica na Bundeku kroz vikend predstaviti 11 županija s preko 50 izlagača koliko ih je do sada prijavljeno.

U okviru manifestacije, u suradnji s kestenjarima Grada i Županije, u subotu, 24. listopada u 11 sati počinje tradicionalni susret i druženje građana Kesteni i purtugizec na Bundeku, tijekom kojeg će se posjetiteljima besplatno podijeliti dvije tone pečenih kestena.