Mate Janković jedan je od najperspektivnijih domaćih chefova

Svake godine 20. listopada članovi Svjetskog udruženja kuharskih saveza (WACS) slave Međunarodni dan kuhara. Na ovaj dan, kuhari širom svijeta promiču ovu struku kao i WACS organizaciju, dijele iskustva i odaju priznanje profesiji.

Riječ je o struci koja utječe na našu svakodnevicu, bez obzira jesmo li na večeri u eksluzivnom restoranu, na ručku u obližnoj zalogajnici ili pak u tvorničkoj menzi. Biti dobar kuhar ne znači, kako većina misli, da znate samo dobro kuhati. Uz kulinarsko umijeće siti smo, zadovoljni i svakako manje mrzovoljni nego kada osjećamo glad. 

Međunarodni dan kuhara također je dan u kojemu kuhari pomažu mlađim kolegama, ali i dan kada se odaje priznanje ulozi koju imaju u svakodnevnom životu.

Stoga je naša novinarka Mara Modrić razgovarala s Matom Jankovićem, jednim od naših najpoznatijih kuhara, koji je govorio o svojim uspjesima, snovima i strastima.