U Puli održan 13. Sajam rukotvorina

Više od 200 izlagača posjetiteljima je prikazalo svoju kreativnost, maštovitost, jedinstvenost. Jer, sve je na Sajmu rukotvorina Hand made fest unikatno.

Svoj rad prezentirao je i opančar Branko Pavelić iz Zagreba. Za izradu jednog para treba više tjedana rada. Obrt i sklonost za izradu opanaka naslijedio je od svojih roditelja.
 
Maslina je, na sajmu rukotvorina, nezaobilazna. S njom možete i kuhati. Proizvode od maslinovog drveta i ulike na Sajmu je predstavio Stanko Ružić iz Grandića. Iako se nekom tako čini, Stankovi proizvodi nisu suveniri nego su uporabni predmeti, prvenstveno za kuhinju.

Uz tradicionalne, na Sajmu su se mogli vidjeti i veoma neobični zanati. Primjerice stvaranje nakita od pribora za jelo. Andraj Macke iz Slavonskog Broda pokazao je to neobično umijeće pretvaranja žlica i vilica u nosivi nakit. Nekada je izrađivao i namještaj od panjeva, a izrađuje i kuće od slame.

Posjetitelji su na ovome Sajmu mogli sudjelovati i na dječjim i kreativnim radionicama, te u izradi proizvoda na licu mjesta. Do iduće godine i nova tri dana uživanja u čudesima koje ruke i um mogu stvoriti...