HRT ima novu multimedijsku uslugu - HRTi

Hrvatska radiotelevizija pokrenula je novu, besplatnu, multimedijsku uslugu HRTi - koja će korisnicima usluga javnoga servisa preko mobilnih platforma (mobitela, prijenosnih računala, tableta itd.) omogućiti gledanje i slušanje uživo svih 12 radijskih i 4 televizijska HRT-ova kanala.

HRT se ovom uslugom želi približiti mladima te odgovoriti njihovim interesima i navikama, odnosno ponuditi im sadržaj kad oni to požele i na kojem uređaju to žele. Odsad ćemo u svakome trenutku biti dostupni svim našim korisnicima, koji će zahvaljujući ovom multimedijskom iskoraku dobiti nadzor, odnosno doslovno sadržaj u svoje ruke, rekao je voditelj projekta HRTi i v. d. glavnoga urednika Novih medija HRT-a Igor Duić

Posebna je važnost usluge i u tome što će gledatelji HRT-a koji imaju problema u primanju zemaljskog (DVB-T)  signala zbog smetnji talijanskih televizija s pomoću usluge HRTi moći nesmetano pratiti sadržaje javnoga servisa.
 
Svi zainteresirani korisnici uslugom HRTi moći će se koristiti na platformama poput osobnih računala s operativnim sustavima Windows 7 i novijim sustavima te Mac OS X v. 10.7. i noviji sustavima uz korištenje uobičajenih mrežnih preglednika.  
 


Nova usluga nudi proširenu bazu radijskih i televizijskih emisija na zahtjev, kao i neke ekskluzivne sadržaje poput dramskih serija i dokumentaraca.Usluga je besplatna, a registrirati se možete putem web obrasca ili vašeg Facebook računa.

Usluga će biti dostupna na području cijele Republike Hrvatske te izvan njezinih granica, a emitiranje odnosno reprodukcija izvan granica Republike Hrvatske dopušteno je u skladu sa zaštitom autorskih prava i ugovornim obvezama HRT-a prema partnerima.