30 godina sarajevske 'Audicije'

Turneja predstave Željka Ninčića "Audicija" počela je 16. listopada u Slavonskom Brodu, a nakon Splita večeras će se izvesti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 40. jubilarni put.

Nakon predstave u Zagrebu izvodit će se u većini hrvatskih gradova, a turneja će trajati do lipnja 2016. Osim u Hrvatskoj, predstava će se igrati i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji. Predstavu će uživo gledati, prema rezervacijama dvorana, gotovo 100.000 gledatelja.

"Audicija"
je jedinstvena kazališna predstava uzimajući u obzir originalnost humora te stalnu interakciju s publikom. U proteklih 30 godina odigrana je više od 3000 puta, a gledalo ju je više od 2 milijuna gledatelja u svim zemljama u okruženju i zato je jedinstvena i kultna predstava na ovim prostorima.

Koliko su ljudi u Hrvatskoj željni pravog kvalitetnog humora govori činjenica da publika s oduševljenjem prekida predstavu prosječno 70-ak puta, što je dokaz njezine privlačnosti. Kazališna predstava "Audicija" jedina je kazališna predstava koja se i nakon raspada bivše države gledala u svim novonastalim državama. Čak i unatoč jezičnoj barijeri, u Sloveniji je predstavu gledalo više od 20.000 gledatelja.

O predstavi su u "Dobrom jutru" govorili Željko Ninčić, autor predstave "Audicija" te glumci Vladimir Balašćak i Aleksandar Krstajić.
Pritom su i izveli dvije kratke scene: