U 72 sata 1300 mladih istovremeno volontiralo u Splitu, Zagrebu i Dubrovniku

Međunarodni volonterski projekt "72 sata bez kompromisa" okupio je više od 1300 mladih volontera u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku koji su zajedničkim snagama u 130 akcija promicali solidarnost i zajedništvo između 15. i 18. listopada.

Volontiralo se u šest vrsta akcija: ekološkim, zabavnim, fizičkim, kreativnim, prikupljanju sredstava i akcijama sa socijalno osjetljivim skupinama.

Neke od akcija na koje su mladi posebno ponosni je ona s Udrugom Kamensko i kreativna akcija s tražiteljima azila iz Društva Afrikanaca u Zagrebu. Šišanje beskućnika s udrugom Most i čišćenje Park šume Marjan te bojanje zida na stadionu Poljud mlade su Splićane ujedinile u pomaganju.

Dubrovnik je poseban naglasak stavio na međugeneracijsku solidarnost jer su uz druge akcije mladi volontirali družeći se s osobama treće životne dobi u više domova za starije i nemoćne osobe.

Stotine mladih angažiralo se i dalo svoj doprinos razvoju društva te otvorilo srca prema pozitivnim vrijednostima. Svojim radom, tijekom tri dana učinili su Hrvatsku ljepšim i boljim mjestom za život. 

Podršku projektu pružio je i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, ali i mnoge osobe iz javnog života, među kojima su Ivica Kostelić, rukometaš Zlatko Horvat, Blanka Vlašić, nogometaši Hajduka, Marijan Ban, Nina Badrić i skupina Silente.

Organizatori projekta "72 sata bez kompromisa" mladi su iz Studentskih katoličkih centara u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.