Međunarodni dan animacije proslavljen uz besplatne filmske projekcije

Međunarodni dan animacije danas će se već tradicionalno proslaviti u zagrebačkom kinu Tuškanac besplatnim projekcijama ponajboljih hrvatskih animiranih filmova.

Program će se održati u dva bloka, u 18 i 20 sati, a organizatori su ASIFA-e Hrvatska, u suradnji sa Zagreb filmom i Hrvatskim filmskim savezom.

Kako je najavljeno prikazat će se festivalske uspješnice, no proslava hrvatske animacije u Tuškancu donosi i nekoliko premijera te priznanja jednom profesionalnom i jednom studentskom filmu, koji su u prošloj godini bili prikazani na najvećem broju festivala i koji su dobili najviše nagrada.

U prvom bloku bit će prikazan "Tajni laboratorij Nikole Tesle" Brune Razuma, "A i majmuni umiru" Anje Sušanj, "Arkadijska Febra" Tee Stražičić, "Probudi me" Dee Jagić, "Zašto su došli vlakom" Joška Marušića, "Penjači" Siniše Mataića, "Tu tamo" Alexandera Stewarta, "Kukuljica" Ivane Jurić, "Široki krajolik porculanske priče" Lee Vidaković, "Sanjala si" Ane Kolega, "Until a Breath of Air" Marka Tadića i "Aktivacije" Martine Ukić.

U drugom programu očekuju se "Koyaa Cvijet" Kolje Sakside, "Wiener Blut" Zlatka Boureka i Pavla Štaltera, "Slatki snovi" Dinka Kumanovića, "Vučje igre" Jelene Oroz, "Stakleni čovjek" Daniela Šuljića, "Razgovor" Ane Horvat, "Levitacija" Marka Meštrovića, "Vlak" Oliviera Chabaliera, "Život s Hermanom H. Rottom" Chintis Lundgren, "Linija i druge" Davora Vrcelja, "Kišni" Ivane Guljašević i "Lovac i Kralj" Vjekoslava Živkovića.