Kućica iz bajke u srcu Gorskog kotora

Obično su 'iza sedam gora i sedam mora', ali bajka obitelji Sobol puno je bliže, u čudesnoj dolini leptira, u zelenoj Kupskoj dolini. Tišina, mir, svjež zrak, pjev ptica i buđenje u pravoj kućici iz bajke. A još kad je vani snijeg…

Već je pomalo hladno pa Alen loži kamin, kao i svim svojim gostima. Za to vrijeme supruga Silvija je već pripremila, gibanicu i platu domaćih  narezaka, kojima dočekuje sve svoje goste. Uz odgovore na sva pitanja koja ih zanimaju. Pa čak i ona koja se tiču vremena, za takve ima spremnu svježe isprintanu prognozu.

Uvijek su spremni organizirati obilazak brojnih prirodnih i kulturnih atrakcija, ili pak upuštanje u neke od adrenalinskih užitaka poput paraglidinga ili raftinga. To je, kažu, Gorski kotar i njegove prednosti. Zbog toga su prije deset godina, prilično vizionarski, tvrdoglavo odlučili pokušati s turizmom baš ovdje.

I zato je trebalo napraviti nešto autohtono, ruralno, a opet sa svim  suvremenim blagodatima. Uz pomoć kredita, ali i vrijednih ruka prijatelja i rodbine, stvorili  su pravu kućicu iz bajke. Pazilo se na svaki detalj. I njihove djevojčice, Ema i Lana sudjeluju u svemu, jer nastoje u sve svoje aktivnosti uključiti cijelu obitelj. Obitelj je ta koja promovira 'kućicu iz bajke'.

Kad ih pitate koja je njihova tajna popunjenosti 'zavidnih' šest mjeseci kažu, ne smijete gledati turizam kroz novac i interes, turizam je ljubav i tu ljubav morate pružiti gostima i biti domaćini sa srcem.