Mario Perčinić osvaja snagom duha i pozitivnom energijom

Noću - on je frontmen kultnog zagrebačkog punk benda, danju - it stručnjak koji je radio i za Google. On je Mario Perčinić 35-godišnji zagrebački fakin koji osvaja snagom duha i pozitivnom energijom.

Svirao je s brojnim glazbenicima i glazbenim skupinama poput Zabranjenog pušenja i Tommya Emanuela, a bend u kojem se afirmirao kao autor i gdje mu duša stanuje jest Mikrofonija, zagrebački punk bend, poznat iz 90-ih koji je i danas regionalno popularan.

Iako svira i metal te jazz glazbu, sebe opisuje kao pravog punkera. Kaže, zato što je punk najbolji način izrazavanja nezadovoljstva stanjem u društvu te način kako ga mijenjati i činiti boljim.

Njegova životna borba za ravnopravnim statusom krenula je već u osnovnoj školi kada je bio izložen i nasilju od strane vršnjaka. Ipak društvo ga je u životu više podupiralo u nastojanju da ostvari normalan život te je tako postao priznati i omiljeni član zagrebačke glazbene scene.

Mario svoj hendikep doživljava kao izazov. U njegovu društvu se smije glasno i uživa u ljepoti života. Svojim beskompromisnim stavom Mario svjedoči kako se boriti sa životom i svakodnevno izlaziti iz nametnutih bitaka kao pobjednik, a pritom uživati u svim bojama života jer, kaže, život je lijep.