Svjetska premijera filma 'Život je truba'

Novi film redatelja Antonija Nuića 'Život je truba' u četvrtak će imati premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Varšavi.

Riječ je o jednom od petnaest A-festivala u svijetu te najvažnijem filmskom festivalu u Poljskoj koji se održava do 18. listopada u Varšavi. Film 'Život je truba' prikazat će se u sklopu programa pod nazivom Posebne projekcije u kojem se predstavljaju nova ostvarenja uglednih redatelja iz cijelog svijeta.

Komedija 'Život je truba' prepuna je humora, optimizma, glazbenih evergrina i prvorazrednih glumačkih nastupa, a atmosfera filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanih na hrvatskim platnima. 

U središtu priče je Bojan Navojec koji glumi glazbenika iz nesređene obitelji. U ulozi oca pojavljuje se Zlatko Vitez, majku glumi Mirela Brekalo Popović, a ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga koju glumi Iva Babić te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Jedan od koproducenata filma je HRT, a kinodistribucija je najavljena za 3. prosinca.