'72 sata bez kompromisa'

Tijekom '72 sata bez kompromisa' od 15. do 18. listopada u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, u organizaciji Studentskog katoličkog centra, mladi će volontirati u ekološkim, humanitarnim i zabavnim akcijama te promicati solidarnost, zajedništvo i kreativnost.

U tri dana volontiranja 1500 mladih volontera uključit će se u više od 130 akcija. Među zadatcima koji će biti povjereni volonterskim timovima su radionice za mlade, posjeti različitim društvenim skupinama, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje, uređivanje domova, uređivanje parkova i okoliša oko škola, vrtića, crkvi, prikupljanje novca za bolesne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom, medijski projekti i radionice te druge aktivnosti.

Projekt je osmišljen i pokrenut u Njemačkoj kada je nekoliko kreativnih mladih ljudi pokušalo na učinkovit način potaknuli vršnjake na volontiranje i beskompromisno, bezuvjetno davanje drugima, nadasve onima na marginama društva, diskriminiranima, siromašnima, potrebitima. Otada već godinama okuplja tisuće mladih diljem Europe koji zajedničkim snagama mijenjaju svoju mjesnu zajednicu volonterskim akcijama. U Europi je projekt ostvaren u devet zemalja: Njemačkoj, Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Švicarskoj, Poljskoj. Hrvatska je deseta zemlja u Europi koja sudjeluje u ovom projektu.