'Domaća zadaća' u kazalištu 'Trešnja'

Pisac Ivan Kušan napisao je uzbudljivu priču o jednoj nenapisanoj zadaći koja je poremetila i zaplela odnose učenika, nastavnika i roditelja. "Domaća zadaća" nova je predstava za osnovnoškolce kazališta "Trešnja", a Marina Medved Pulić zavirila je na probu prije prve predstave za zagrebačke školarce.

Premijera će se održati 16. listopada u 19 sati, a prve izvedbe za slobodnu prodaju su u subotu, 17. listopada u 17 sati i nedjelju, 18. listopada u 11 sati.


"Domaća zadaća" dramatizacija je romana u kojem se glavni lik Ivica, svojevrsni prethodnik Kušanova najpoznatijeg lika Koka, našao u nezavidnoj situaciji kad ga je školski kolega lažno optužio za krađu domaće zadaće. Ta jedna laž i objeda uzročnik je niza nesporazuma i sukoba koji se šire i dalje od učeničkih krugova.

Predstava smo pripremali dugo i marljivo, govori redatelj Miro Međimorec, koji je uspio atmosferu 60-ih godina prošlog stoljeća u Zagrebu dočarati i onim glumcima koji u to vrijeme još nisu bili ni rođeni. U predstavi Međimurec nastoji pronaći vječni karakter koji će razumjeti i današnja djeca. Nakon 23 godine stanke prva je to predstava koju Međimurec režira u Zagrebu.

Matija Kačan, Jure Radnić, Mladen Vujčić i redatelj Miro Međimorec svoje su dojmove o pripremi predstave podijelili s gledateljima emisije Dobro jutro, Hrvatska