Završene 30. Gavelline večeri

Sinoć su dodijeljene nagrade za najbolja kazališna ostvarenja, čime su u Zagrebu završile 30. Gavelline večeri. U devet dana prikazano je jednako toliko predstava nastalih u Hrvatskoj i zemljama regije.

Najbolja ja predstava
"Hedda Gabler" Henrika Ibsena, u produkciji Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora, a ističe se temeljnim odrednicama kazališnog čina: Inteligentnost u čitanju teksta, jedna čistina i disciplina interpretacije,visoki estetski nivo, rekla je o predstavi Diana Koloini, umjetnička ravnateljica SNG-a "Maribor".

Nagradu "Dr. Branko Gavella" za režiju
jednakopravno dijele Mateja Koležnik za nagrađenu Ibsenovu predstavu i Renata Carola Gatica za kazališno ostvarenje "Radni naslov Antigona", izvedeno u ZKM-u. Najbolja je glumica Anja Šovagović Despot u ulozi Violet Weston u Gavellinoj predstavi "Kolovoz u okrugu Osage" Tresija Lica. U jednoj sezoni odigrala sam dvije različite uloge. Ali energija koju dajem i u jednoj i u drugoj ulozi mislim zapravo da je samo moja, ističe Anja Šovagović Despot.

Najbolju mušku ulogu
odigrao je Ermin Sijamija kao Simon u predstavi "Divlje meso" Gorana Stefanovskog u izvedbi Narodnog pozorišta iz Sarajeva.