Sobni bicikli i vježbe za kralježnicu, trbuh, bedra

Ivanu Topolovac poznajem odavno. Plesačica koja je kao i mnogi plesači izašla iz Škole suvremenoga plesa Ane Maletić u Zagrebu, kineziologinja, plesna pedagoginja.

Njezina je plesačka karijera impresivna i, da nije bilo većih ozljeda i operacija, Ivana bi i danas plesala. Iako to povremeno i čini, ipak se posvetila pedagoškom i koreografskom radu te otvorila malu dvoranu Sixth Sense u kojoj ima sjajnih tečajeva.
I kada na trenutak posustanete i ne znate što biste, Ivana zna!  Sada nam predlaže sobni bicikl.

Na početku dogovora sam bila, priznajem, sumnjičava. Nemaju svi sobni bicikl, a i koje se to vježbe još mogu raditi? Voziš, okrećeš pedale i što još?
A onda mi je njezina sjajna grupa žena, koje vjerno dolaze ujutro na satove, otkrila cijeli novi svijet sobnog bicikla. Dok vozite ima tu vježbi s loptom, štapom, obručem. Ali i sjedeći na biciklu možete raditi vježbe za bedra ili trbuh. Cijeli spektar zanimljivih vježbi.

Iskreno? Bicikl dodaje težinu jer okrećete pedale, ali sve ove vježbe možete raditi i u hodu. Bicikl je poslužio i za rastezanje.

A vama preporučujemo ovu inventivnu metodu, naravno ne u vožnji, iako se to ne može baš izvesti vozeći gradom. A za sumnjičave i one koji će reći da nemaju bicikl, sve ovo ponovite hodajući u mjestu.