Film 'Ti mene nosiš' Ivone Juka najbolji na bečkom festivalu

Dugometražni prvijenac hrvatske redateljice Ivone Juka 'Ti mene nosiš' proglašen je najboljim filmom ovogodišnjeg festivala srednjoeuropskog i istočnoeuropskog filma LET'S CEE, koji je završio u nedjelju u Beču.

U konkurenciji 118 filmova nagrađena je i hrvatska manjinska koprodukcija 'Život s Hermanom H. Rottom' autorice Chintis Lundgren, koji je osvojio posebno priznanje žirija u konkurenciji kratkometražnog filma, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Jukin triptih, koji istražuje ženski identitet u ulozi kćeri i što ta uloga može nositi, već je nagrađivan na inozemnim i domaćim festivalima, crnogorski je kandidat za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg stranog filma, a nominiran je i za tzv. europskog Oscara, nagradu Europske filmske akademije.

Nagrađivani kratkometražni animirani film 'Život s Hermanom H. Rottom', nastao u estonsko-hrvatsko-danskoj koprodukciji, još je jedna festivalska uspješnica. 

Bečki festival LETS CEE održava se jednom godišnje i predstavlja ponajbolje filmove iz središnje i istočne Europe. Od prvog izdanja 2012. godine festival je postao atraktivna platforma za autore kinematografija iz tih područja.