Maria Hidrissi, prva muslimanka u kampanji H&M-a

Švedski modni brend H&M svakako zna kako se istaknuti među konkurencijom. Za svoju najnoviju kampanju angažirali su prelijepu muslimanku Mariju Hidrissi i izazvali buru oduševljenja na društvenim mrežama.

U reklamnom videu za kampanju "H&M Close The Loop - Sustainable fashion through recycled clothes" ("H&M Zatvorimo krug - Održiva moda s pomoću reciklirane odjeće") uz brojne druge modele, poznate osobe, ali i "obične" ljude svih rasa i dobi pojavljuje se i Maria, naslonjena na dovratak, s okruglim sunčanim naočalama, bijelim topom uvučenim u tamne hlače širokih nogavica, prljavo ružičastim kaputom, crnom torbicom te hidžabom.

U centru pažnje našla se Maria Hidrissi, ali i sam H&M. Profili kompanije na društvenim mrežama prepuni su pozitivnih komentara. "Divno! Hvala H&M. Mnoge muslimanke vole kupovati u H&M-u, a nakon ovoga volimo vas još i više", samo je jedan od njih.

Pohvale stižu i iz brojnih organizacija koje se bore protiv diskriminacije. "H&M se ponovno izdigao iznad konkurencije objavom slike pokrivene žene u svojoj najnovijoj kampanji", objavio je na svojim stranicama Američko-arapski odbor za borbu protiv diskriminacije.