Kako da zdravo 'zasladite svoj život'

Ako niste znali, šećer se nalazi u gaziranim napicima, keksima i drugim slatkišima, konzerviranoj hrani, kruhu, pivu, majonezi, gotovim juhama te većini drugih jela i prehrambenih proizvoda.

Nutricionisti kažu da je konzumiranje šećera glavni uzrok pretjerane tjelesne težine, osteoporoze, slabijeg funkcioniranja obrambenog sustava i brojnih drugih bolesti.

Isto tako, gubitak koncentracije, depresija, uznemirenost i hiperaktivnost poremećaji su koji se povezuju s njegovim višegodišnjim konzumiranjem.

U ekstremnim slučajevima unos šećera može dovesti do dijabetesa, bolesti od koje danas obolijeva sve više ljudi. Rješenje nije ni konzumacija smeđeg šećera jer, iako sadrži minerale, i dalje se u našem organizmu apsorbira kao i bijeli.

Njegovo izbacivanje iz prehrane ne znači da se morate odreći slatkog, jer se mogu pronaći i prirodni zaslađivači. No nutricionisti savjetuju kako nema boljeg šećera od prirodnog, a voće je jedan od njegovih glavnih izvora. 

Kako da zdravo "zasladite svoj život" pomoći će vam savjeti našeg gosta s kojim je u emisiji "Život je lijep" razgovarala Barbara Kolar.