Specifični 'Drvored' večeras predstavlja svoj prvi album 'Arhelino'

Bend s dva žonglera i zabavljača, jednim Francuzom, koji se doselio u Hrvatsku i još šest članova, njih ukupno 9, zove se 'Drvored'. Koncertom večeras u Tvornici kulture predstavljaju svoj prvi album 'Arhelino'.

Fred, Davor i Damir članovi su benda Drvored. Deveteročlani je to orkestar bez dirigenta koji djeluje već pet godina. Sviraju, kako kažu, balkankan. Uplelo se u taj naziv nešto balkanskoga i nešto francuskoga, što i nije čudno jer je jedan od skladatelja Frederic Lanz, Fred koji se iz Francuske doselio u Hrvatsku. Došao je u Zagreba zbog cure koja mu je postala žena i majka moje djeca, kaže. Pjesme piše uglavnom na francuskom, no počeo je pisati i na hrvatskom uz malu pomoć oko gramatike, iskren je Fred.

Drvored se okupio prvi put prije pet godina na jednom cirkuskom događaju. Naime, bubnjar Damir Mihaljević i basist Davor Peršić bave se cirkuskom umjetnošću i žongliranjem, a Davor je sam sastavio i originalni instrument te ga nazvao kantabas.

U Drvoredu je Davor basom zamijenio kantabas koji danas katkad iznese na ulicu i njime uveseljava prolaznike. A upravo ondje susrela je ekipa Dobrog jutra bubnjara Damira, umjetničkog imena klaun Zvekan, koji zabavlja svakoga tko prođe.

Žongliranje lopticama, kišobranima ili glazbom, ovim dečkima sjajno ide. S vremenom su se udaljili od cirkuske glazbe, a bend je upravo izdao i svoj prvi album pod nazivom Arhelino koji se uz simboličnu donaciju može preuzeti na internetu.

Na njihovim koncertima publika se brzo raspleše. Nije ni čudno kad sviraju Fred, Davor, Damir i još šestero sjajnih izvođača.