Otvorena izložba 'Remek-djela iz zbirke Farnesina'

U utorak je u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti otvorena izložba 'Remek-djela iz zbirke Farnesina - pogled na talijansku umjetnost od pedesetih godina do danas', kojom je predstavljena bogata zbirka talijanske moderne i suvremene umjetnosti.

Sa sedamdesetak radova predstavljeno je 65 umjetnika u pet sekcija i u širokom rasponu medija - od klasičnog slikarstva, ready madea, fotografije, instalacija do videoradova.
  
Na izložbi predstavljena su vrijedna djela najvažnijih umjetnika poratnog razdoblja, a među njima su djela Alberta Burrija, Emilija Vedove, Giuseppea Capogrossija, Carle Accardi te Piera Dorazija

Zbirka je nastala šezdesetih godina i čuva se u rimskoj palači Farnesina, gdje je sjedište Ministarstva vanjskih poslova. Sadrži više od 200 umjetnina i upotpunjuje se novima, a institucionalizirana je prije petnaest godina.
 
Izložba je dio projekta kojim se talijanska umjetnost predstavlja na prostorima istočne Europe. Prva postaja je Zagreb, gdje će izložba biti otvorena do 13. studenog, a zatim odlazi u Sarajevo i Beograd.