U Rijeci počeo 6. bookfest

Šesto izdanje riječkog sajma knjiga Bookfest počinje danas i traje do 10. listopada na Trgu 111. brigade HV-a. Programi će se održavati i u Narodnoj čitaonici te u središnjem odjelu Gradske knjižnice Rijeka u Filodrammatici. Ulaz je slobodan.

Bookfest je projekt kojim se promiču knjiga, znanje i čitanje, a posjetiteljima nudi neposredno upoznavanje s najnovijim izdanjima i događajima na domaćoj i stranoj nakladničkoj sceni. Osim hrvatskih izdavača, publici predstavlja nekoliko nakladnika iz Mađarske, Srbije, Italije, Bosne i Hercegovine.

U programu Bookfesta posjetitelji će moći saznati nešto više o povijesti Rijeke žanrovski postavljenoj u znanstvenu fantastiku, zatim o chicklitu koji vole i muškarci te o knjizi koja je propitivanjem dogmi Katoličke crkve izazvala šutnju.

Danas će u Narodnoj čitaonici u 18 sati biti predstavljen roman 'Flumen Obscura' čiji autori čine sedmeročlanu skupinu 'Fluminati'. U srijedu, 7. listopada, od 18.30 u središnjem odjelu GKR-a u Filodrammatici 'Bez dlake na jeziku' predstavit će Ivana Grabar koja se odvažila pisati kolumnu o privatnom životu, rastavi braka, prijevari i ostalim stvarima koje većina veza i brakova vješto skriva. U knjizi 'Pink Pen' objavljeno je 30 takvih kolumni. U petak, 9. listopada, u Narodnoj čitaonici od 18 sati borit ćemo se 'Knjigom protiv šutnje'. Razgovor o knjizi 'Bogumili su vječni' autora Vinka Mičetića vodit će Vedrana Lisica.

Sajam se organizira uz potporu Hrvatske gospodarske komore - Županijska komora Rijeka, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke, te uz tehničku organizaciju agencije KLIK marketing.