Obitelj mora poticati mlade na sport

U Križevcima je održan Sportmeet - međunarodni zdravstveno-sportski skup na kojem se raspravljalo o fenomenu slobodnog vremena djece i mladih.

Stručnjaci su pokušali  odgovoriti na pitanje zašto se djeca sve manje bave sportom i slobodno vrijeme uglavnom provode u društvu proizvoda suvremene tehnologije. Između tehnoloških dostignuća: mobitela, tableta i računala te sportske rekreacije, djeca danas radije biraju ovo prvo. Sjede, ne kreću se i otuđuju. I ako se povezuju, to je sve češće mrežno i u virtualnom svijetu, a sve manje u stvarnosti.

Fenomen slobodnog vremena djece i mladih bio je tema i Međunarodnog susreta sportskih i zdravstvenih djelatnika u Križevcima. Moramo pratiti tehnološka dostignuća i zajedno s našom djecom ići u istom smjeru. Istovremeno moramo širiti medijsku kulturu i uz pomoć medija pokušati doći do pozitivnih efekata rekreacije, ističe dr. sc. Aleksandar Ivanovski, Visoka sportska i zdravstvena škola, Beograd.

Na promjenu ponašanja djece ponajprije moraju utjecati roditelji, jer sve kreće iz obitelji, a zatim učitelji i pedagozi jedan je od zaključaka Sportsmeeta u Križevcima.