Počinje festival 'Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu'

Od ponedjeljka do petka 9. listopada u Zagrebu će se po četvrti puta održati festival 'Ja BiH...5 dana Sarajeva u Zagrebu' u sklopu kojeg će publici biti predstavljeni filmovi novije bosansko-hercegovačke produkcije, brojne izložbe i bogat glazbeni program.

Festival organizira Udruga za promicanje kulture i umjetnosti 'Ja BiH', a filmove koji će biti prikazani pomogla je odabrati Ena Rahelić, manager Sarajevo Film Festivala.

Na programu su 'Otok ljubavi' Jasmile Žbanić, omnibus 'Mostovi Sarajeva', film za djecu 'Ljubav', dokumentarni filmovi 'Rus' Damira Ibrahimovića,  'Amra i Nuno' Nedžada Begovića te kratki igrani filmovi 'Iskupljenje' Mirne Dizdarević, 'U plavo' Nejre Latić Hulusić i 'Orfej' Tine Šmalcelj.

Također, bit će promoviran projekt 'Balada o Pišonji i Žugi' kojeg potpisuju Jasmin Duraković i Sejo Sekson. U goste dolaze i konceptualna umjetnica i dizajnerica Amra Zulfikarpašić, kompozitor i muzički producent Dado Džihan, jedan od članova i osnivača legendarnih 'Indexa' Ismet Nuno Arnautalić, 'gastro reprezentacija' Gabriele Ključe Igor Gudac kojem 'Zagreb jede iz ruke'.

Festival će se završiti rock koncertom grupe 'Atentat', a održavat će se u 'Kinu Grič', 'Potepuh Baru', 'Galeriji Velvet' i 'Galeriji Kranjčar'. Dakle, ako volite Sarajevo i želite ga još više upoznati, naš je prijedlog da ne propustite festivalska događanja. 

U emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska' Ismet Efendić najavio je festival, a Davor Sučić - Sejo iz 'Zabranjenog pušenja' i Jasmin Duraković svoj filmski projekt kojeg će predstaviti na večerašnjem otvorenju.