Vedran Mlikota i Stipe Božić spremni za ekspediciju na Himalaju

Glumac Vedran Mlikota i alpinistička legenda Stipe Božić objavili su da zajedno idu na dvadesetodnevni put na Himalaju.

Mlikota i Božić najavili su odlazak na ekspediciju na premijeri avanturističke drame 'Everest', a popularni glumac veseli se pothvatu s poznatim alpinistom i opisuje ga kao avanturu života.  

Na Himalaju kreću krajem listopada, a Vedran Mlikota kaže da je putovanje shvatio ozbiljno. Marljivo se priprema i već je sada spreman za zajedničku ekspediciju na najviši planinski lanac na svijetu.

Poznatom Zagvožđaninu ovo će biti prvo iskustvo takve vrste. Kaže da je od djetinjstva zaljubljen u planine te da je oduvijek želio otići na Himalaju. Sada kad mu se pružila prilika da je posjeti sa Stipom, krenuo se ozbiljno pripremati. Cijelo ljeto proveo je vozeći bicikl i vježbajući te se u zadnjih par mjeseci nekoliko puta penjao na Biokovo.

Ne planiraju se uspeti do najviših vrhova, već na visinu od 5 do 6 tisuća metara, do podnožja planine Manaslu. Više o višemjesečnim pripremama te ekspediciji koja je privukla pažnju javnosti Vedran Mlikota i Stipe Božić otkrili su u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'.