Nevjerojatno, ali istinito! Uspio kupiti domenu Google.com za 12 dolara

Dok se dosađivao i gledao kako da zaradi koji dolar više, bivšem zaposleniku Googlea posrećilo se te je uspio kupiti domenu Google.com za nevjerojatnih 12 dolara. Da stvar bude bolja, domena je bila u njegovom vlasništvu 60 sekundi prije nego su u kompaniji shvatili da je došlo do pogreške.

Domenu korporacije čija je tržišna kapitalizacija gotovo 395 milijardi dolara legalnom transakcijom kupio je Sanmay Ved, koji je pretraživao Googleov servis za prodaju te primjetio kako se jedna od najtraženijih domena nudi na prodaju.

'Domenu sam stavio u svoju 'košaricu' i u sljedećem koraku kupovine pojavila se u njoj', pisao je o svom iskustvu Ved. 'Nadao sam se da će se pojaviti obavijest da je riječ i grešci, gdje će mi napisati da je trensakciju nemoguće provesti, no ona je provedena i s moje kartice naplaćen je navedeni iznos.' Domenu je platio samo 12 dolara, što je jedva dovoljno da se kupi skromni ručak u Silicijskoj dolini, gdje je središte kompanije.

'Običavao sam pretraživati Google tražeći proizvode koji bi se mogli prodati te tako upisao Google.com i na moje iznenađenje pokazalo se da se nudi na prodaju.' rekao je za Business Insider uzbuđeni Ved. Domena je dodana na njegovu listu kupovina da bi potom dobio i obavijest od Googleove službe o vlasništvu.

Ipak, Vadova sreća nije dugo trajala jer je kupovina otkazana nakon jedne minute. Razlog za otkazivanje bio je jednostavan, netko se već registrirao na domenu prije nego što je on to uspio. Očito je kako su u Googleu shvatili propust i ekspresno se registrirali. 'Ipak, na kraju barem mogu reći kako sam jednu minutu bio vlasnik domene Google.com' rekao je Ved.

Vraćeno mu je i njegovih 12 dolara, a on ne očekuje nikakvu odštetu zbog izgubljenih snova o svojem vlasništvu nad vrijednom domenom internetskog giganta.