10. Međunarodni festival dokumentarnog filma - DOKUart

Prve nedjelje u listopadu u Bjelovaru tradicionalno počinje Međunarodni festival dokumentarnog filma - DOKUart. Pred publikom je na okruglu obljetnicu najsadržajniji program - mnogo premijera, filmskih razgovora, radionice za djecu, koncerti.

Na 10. festivalu dokumentarnog filma u Bjelovaru publiku od 4. do 10. listopada očekuje najbogatiji program do sada. Selektorica Rada Šešić za jubilarni DOKUart odabrala je 12 domaćih i stranih naslova, među kojima se čak 7 premijerno prikazuje u Hrvatskoj. Nizozemskim filmom Oko svijeta u 50 koncerata ugledne redateljice Heddy Honigmann festival se otvara.

Među hrvatskim autorima ove se godine ističu Matija Vukšić i Eva Kraljević. Osim u kinu bjelovarskog Kulturnog i multimedijskog centra, filmovi će se od jutra do večeri prikazivati i na drugim lokacijama. U Dokubusu na korzu, te tradicionalno na selu, ovaj put u Velikom Trojstvu. S filmskim autorima neće se razgovarati samo u dvorani nego i u knjižnici te u neformalnom ozračju kafića.

Pored glavnog, DOKUart ima i program Mali DOKUart, kojeg čine dokumentarci osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske. Najbolji radovi bit će nagrađeni novčanim nagradama koje škole koriste za unaprijeđenje nastave medijeske kulture.

DOKUart tradicionalno gostuje i u zagrebačkom kinu Tuškanac, ove godine 16. i 17. listopada.