53. revija hrvatskog dječjeg filmskog stvaralaštva

U poplavi domaćih filmskih festivala, jedan što je sinoć počeo u Rijeci, od ostalih se razlikuje po tome što filmaši još pohađaju osnovnu školu. Riječ je o 53. reviji hrvatskog dječjeg filmskog stvaralaštva.
Do subote 3. listopada na programu Art kina u Rijeci su najbolja filmska ostvarenja hrvatskih osnovnoškolaca. Od 194 prijavljena filma, 93 su ušla u službenu konkurenciju.

Program revije uključuje prikazivanje najboljih ostvarenja domaće osnovnoškolske kinematografije u cilju podupiranja i promoviranja dječjeg filmskog stvaralaštva. Tijekom četiri dana bit će održano sedam revijskih projekcija te prikazana 92 filma.

Četvrtak i petak održavaju se filmske radionice za sudionike Revije i za učenike zainteresirane za temu jednominutnog filma, filma u jednom kadru te za optičke igračke i filmsku kritiku.

Najbolje filmove, po kategorijama, će odabrati stručni ocjenjivački sud čiji su članovi ugledni filmski djelatnici, međunarodni dječji žiri te žiri sastavjen od učenika riječkih osnovnih škola.

Revija se provodi u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, a kao partner u organizacije u ovoj godini odabrano je upravo Art-kino Croatia jer od svog osnutka posebnu pažnju posvećuje upravo programima za djecu i mlade te kroz program Škola u kinu sustavno razvija filmsku i medijsku kulturu.