16. Svjetski dan školskog mlijeka

Na Bundeku je obilježen 16. Svjetski dan školskog mlijeka. Manifestacija se ove godine održala pod geslom Mlijeko u funkciji zdravlja djece i mladih

Cilj ove manifestacije je da se prigodnim dječjim programom mlijeku u čast, kroz pjesmu, ples i igru čuje što djeci znači i kako doživljavaju tu jedinstvenu i nezamjenjivu hranu - dobro im poznatu od prvih dana njihova života i koja bi im trebala ostati dobra navika za cijeli život.

Dan školskog mlijeka u svijetu se tradicionalno obilježava posljednje srijede u rujnu, a svrha je skrenuti pozornost javnosti na potrebu uvođenja mliječnog obroka u školske jelovnike. Prvi Svjetski dan školskog mlijeka obilježen je u rujnu 2000. godine i postao godišnja manifestacija koja se obilježava u brojnim zemljama diljem svijeta. Njegovo obilježavanje započela je svjetska organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda FAO.

I ove je godine manifestaciju pratila i humanitarna akcija Hrvatske mljekare daruju djecu s posebnim potrebama.

Organizaciju potpisuje Hrvatska mljekarska udruga u suradnji s: Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo, Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport, Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Gradskim uredom za zdravstvo, Zagrebačkom županijom te Hrvatskom poljoprivrednom agencijom.