Pretpremijera predstave 'Pinokio' u kazalištu Žar Ptica

Predstava 'Pinokio', nastala prema slavnom romanu Carla Collodija te u adaptaciji i režiji Želimira Mesarića, pretpremijerno je izvedena 29. rujna u Gradskom kazalištu Žar ptica

U Pinokiovim pustolovinama gledatelji će moći uživati i danas, dok će premijerno biti izveden 1. listopada, kao prva ovosezonska premijera.

Priča o nestašnom drvenom lutku kojem naraste nos svaki put kada nešto slaže, dovoljno plemenitom da spozna bezuvjetnu ljubav i za nagradu postane pravi dječak, dosad je imala brojna filmska i kazališna uprizorenja, no na sceni Žar ptice sada se igra prvi put i namijenjena je djeci starijoj od pet godina.

Po riječima Želimira Mesarića, neizreciva i naivna dobronamjernost koja proizlazi iz ljubavi, a čega Pinokio ponekad nije svjestan, umanjuje i iskupljuje njegove grijehe i dovodi ga do željenog cilja. 'Collodi nam poručuje da ljubav pokreće svijet i čini ga boljim. On kaže 'Budite razboriti i bit ćete sretni!', najavio je Mesarić.

U uprizorenju 'Pinokia' nastupaju Amanda Prenkaj, Hrvoje Zalar, Gorana Marin, Ana Marija Vrdoljak, Berislav Tomičić, Zoran Pribičević, Matija Šakoronja, Nataša Kopeč, Vesna Ravenšćak i Domagoj Janković

Na novu predstavu u Gradsko kazalište Žar ptica vodi vas Jelena Pajić.