'Piknik' nominiran za nagradu EFA-e u kratkometražnoj konkurenciji

Europska filmska akademija (EFA) objavila je nominacije za Nagradu EFA-e u kategoriji kratkometražnog filma. Među petnaest nominiranih filmova je i hrvatski film 'Piknik' autora Jure Pavlovića.

Petnaest nominiranih filmova izabrao je neovisni žiri među kandidatima natjecateljskih konkurencija europskih festivala kratkometražnog filma. Dobitnika će izabrati tri tisuće članova Akademije. Nagrada će dobitniku biti uručena na svečanoj dodjeli u Berlinu u subotu, 12. prosinca.

Uz Pavlovićev film, koji je prikazan u natjecateljskoj konkurenciji festivala kratkometražnog filma u grčkom gradu Drami, nominirano je još devet igranih filmova, tri dokumentarna, jedan eksperimentalni i jedan animirani film.

Pavlovićev Piknik govori o petnaestogodišnjem Emiru koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet svome ocu Safetu koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu, no zbog gužve u prometu kasne. Pavlović je za taj film dosad osvojio Grand prix Dana hrvatskog filma te nagrade za najbolje uloge, a prikazan je na jedanaest svjetskih festivala.