Život je lijep u izvedbi Mateja Meštrovića

Matej Meštrović ponajbolji je hrvatski pijanist i svestrani skladatelj čije su skladbe za glazbenike velik izazov, a za slušatelje prava poslastica. Prepuna dvorana Lisinski uživala je na otvaranju koncertne sezone, u Meštrovićevu glazbenom pristupu – obradi jednog od najizvođenijih glazbenih ostvarenja na svijetu – Vivaldijeva '4 godišnja doba'

Nikad nitko nije obradio Vivaldija na način na koji je to učinio on, a njegov način pisanja, nazvan "matejizam", daje prepoznatljivost u stilu i intrigu u kojoj nikad ne znamo što nas očekuje, ali znamo da će biti atraktivno i virtuozno, kažu glazbeni kritičari.

U njegovoj najnovijoj avanturi pridružili su mu se virtuoz violine Stefan Milenković i ansambl Zagrebačkih solista te udaraljkaški ansambl Sudar Percussion.

O svojem projektu, radu i životu Matej je razgovarao s Barbarom Kolar u emisiji Život je lijep.

Matej Meštrović jedan je od najsvestranijih hrvatskih umjetnika. Rođen je u Zagrebu 16. lipnja 1969. u umjetničkoj obitelji, prve koncerte imao je već sa šest godina, a kao učenik redovito je osvajao prva mjesta na glazbenim natjecanjima. Godine 1985. na Danima hrvatske glazbe bio je najmlađi kompozitor. Uspješan je glazbenik i skladatelj, a ogledao se i kao redatelj u domeni dokumentarnog i putopisnog filma, za što je dobio niz nagrada u Hrvatskoj i inozemstvu.