Bura prevrnula ministre Hajdaša-Dončića, Lorencina i Zmajlovića

Murterani na Dan sv. Mihovila, zaštitnika murterske župe, organiziraju regatu tradicijskih brodova leuta, gajeta i kaića.

Regatna ruta prati težačke putove starih Murterana koji su svakodnevno jedrili do svojih prekomorskih posjeda na Kornatima. Regata se održava 18. godinu, a prate je razni sadržaji - radionice pomorskih vještina, predavanja, izložbe te tradicionalna marenda od pečenih srdela.

Domaći i njihovi gosti uživali su u pogledu na razvučena jedra i stare brodove te uzburkano more.

Posebnu pozornost zaokupio je prevrnuti leut "Jaruh" koji se prevrnuo prilikom okretanja oko bove na regati Latinsko idro, a u kojemu su bila trojica ministara, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić, ministar turizma Darko Lorencin te ministar okoliša i prirode Mihael Zmajlović.

Vlasnik Jaruha i predsjednik udruge Latinsko idro Željko Jerat rekao je da je tu nezgodu uzrokovalo neiskustvo te da posada nije bila "uigrana". Jedrili su punim jedrima, a trebalo ih je spustiti, kazao je Jerat te dodao da se takve nezgode događaju na regatama, ali je najvažnije da nitko nije ozlijeđen.