Sonjin vrt je pun ljeta i raskoši

Crveno je zasigurno omiljena boja Sonje Kurpes. Kao da njome njezino cvijeće prkosi dolasku neveselijih godišnjih doba. Još je u njezinim vrtovima sve puno ljeta i raskoši.

Kada se prije 20-ak godina s mužem i djecom vratila iz Njemačke došlo je vrijeme za ispunjavanje cvjetnih snova. Tako je nastala oaza u kojoj se, kaže, osjeća najljepše na svijetu. Zahvaljujući ovom lijepom hobiju, ublažili su se i mnogi zdravstveni problemi. Kada smo se vratili i govorila sam: 'Bože, daj mi samo godinu dana uživati u penziji!'… A od tada je prošlo 25 godina. Što je u vrtu bilo više cvijeće to je, kako kaže Sonja, ona bila otpornija.

Raduje se svakom novom danu. Svako jutro je, kaže, mali blagdan. Kad se probudim iziđem na balkon, udahnem 3 puta duboko taj svježi zrak, gledam cvijeće koje mi daje enrgije za cijeli dan za obitelj, za rad, za osmijeh, za sve.

Zato nije ni slučajno da je dobila nagradu za najljepši balkon Hrvatske. Tada je balkon izgledao malo drugačije, zapravo svake godine izgleda drugačije. Samo se osjećaji koje daruje cvijeću nikada ne mijenjaju.