Festival voćnih rakija, likera i pekmeza u Tovarniku

Unatoč mnogobrojnim migrantima koji su prošli i koji još prolaze kroz Tovarnik i okolne općine te baš zato, Tovarnik i Vukovarsko-srijemska županija pozivaju sve da danas dođu na tradicionalni Festival voćnih rakija, likera i pekmeza na kojem će biti više od 120 izlagača iz 20 općina i deset gradova Slavonije, rekao je za Hinu voditelj organizacijskog odbora tog festivala Antun Ivanković.

Ta manifestacija sadržava dva događaja - 10. festival voćnih rakija, likera i pekmeza te 6. međunarodnu izložbu bundeva i tikvica, a ove će ih godine  dodatno 'pojačati' i prvo regionalno natjecanje u kuhanju graha, za što se prijavilo 40 ekipa.

I ove će se godine birati najveća bundeva, pri čemu organizatori podsjećaju da je lanjska 'pobjednica' imala čak 630 kilograma. Osim graha, kuhat će se pekmez, bit će mnogo degustacija sa zabavnim cjelodnevnim programom i večernjim koncertom.

Svi su dobrodošli. Već smo i prije, a sada i s izbjeglicama, pokazali svoju otvorenost i toplo srce. To ćemo i s ovom manifestacijom. Najbolja potvrda toga je i da je kroz Tovarnik prošlo 30 tisuća izbjeglica u pet dana. Mnogi su šetali mjestom, domaćini su im nudili hranu i druge stvari i nije bilo nijednog incidenta, istaknuo je Ivanković.