Marko je izradio staklene medalje za košarkaški turnir u Zadru

Umjetnik Marko Štefanac od stakla može napraviti ama baš sve. Pa je tako za košarkaši turnir koji počinje sutra napravio više od devedeset medalja. Napravno, ne radi samo medalje nego i pehare.

Posebne zadarske medalje imaju i poseban sjaj. Za plavu boju koristio sam koblat, za dobivanje zelene boje potreban je željezni oksid, dok je za izradu zlatne medalje bio potreban antion, s tim da su uvijek prisutni i drugi kemijski elementi u samim bojama, objašnjava Marko.

Ideja o staklenim medaljama nije od jučer. No trebala je cijela godina da se projekt ostvari. Ideja je bila spoji sve ono što Zadar nudi, kulturu, sport, turizam. Kad se igrači vrate kućama svi oni vole imati medalje izložene na jednom mjestu, tako da će se naše staklene medalje, originalni zadarski proizvod, itekako isticati između ostalim medaljama, vjeruje Zdenka Zrilić, predsjednica organizacijskog odbora.

Zadar Doguš Basketball Tournament je turnir zlatnog sjaja. Naime, spada u najjači europski košarkaši pripremni turnir na kojem sujdeluju najjače ekipe. Od četvrtka do nedjelje prava poslatica za ljubitelje košarke.