'Ri gastro' u znaku lignji i smokava

Od 22. do 29. rujna u Rijeci se održava Tjedan liganja i smokava - gotovo nezamisliva kombinacija koja postaje prava poslastica u rukama vještih kuhara i slastičara. Sve to priprema se u sklopu manifestacije 'Ri gastro', u koju se uključilo dvadesetak ugostiteljskih objekata u Rijeci i okolici.

Nudit će se zanimljiva jela kao što su lignje na padelu i slastice spravljene od skute i smokava, a u Cukerinu će se održati radionice izrade slastica za najmlađe. 

Ri gastro se održava nekoliko puta godišnje, a gastronomska ponuda uvijek je u skladu sa sezonom. Na taj se način odlično uklapa u projekt 'Hrvatska 365', kojim turističke zajednice nastoje održati sezonu tijekom cijele godine.

U petak 25. rujna 'Ri gastro' pridružit će se 130. obljetnici HNK Ivana pl. Zajca, pa će se ispred kazališta održati 'Gastro cooking show'. Kuhat će chefovi zajedno s glumcima HNK Zajca, i to u humanitarne svrhe - sav prihod od prodaje jela, a prodavat će se za kupone po cijeni od 10 kuna, namijenjen je Socijalnoj samoposluzi.

A što se sve može napraviti od liganja i smakova pogledajte u reportaži iz emisije Dobro jutro, Hrvatska: