Volontirajte u Zoološkom vrtu

Zoološki vrt grada Zagreba razvio je dugogodišnju tradiciju uključivanja sugrađana u svoj rad, od učenika i studenata koji ovdje provode praktičnu nastavu  ili pak koji proučavaju životinje i uče se istraživačkom radu, do raznih nevladinih udruga, institucija i organizacija s kojima surađujemo što na projektima zaštite životinja, što kroz edukaciju, što kroz sve druge oblike djelatnosti.

Mnogi rad u Zoološkom vrtu vide isključivo kroz rad sa životinjama, pripremu hrane za životinje, čišćenje i održavanje nastambi, brigu za zdravlje životinja i slično. No, spektar djelatnosti i aktivnosti u Zoološkom vrtu vrlo je širok, a svaka je djelatnost neizostavna za cjelokupno funkcioniranje Zoološkog vrta. Neki od poslova koji ne dolaze toliko do izražaja, a njihovi su rezultati zapravo vidljivi na svakom koraku, održavanje su staza i šetnica za posjetitelje, održavanje zelenih površina, komunalni poslovi, osmišljavanje i priprema edukativnih i dodatnih sadržaja za posjetitelje itd.

Naravno, na prvom mjestu su životinje te se, osim klasične brige za njih, provode i druge aktivnosti usmjerene na povećanje njihove dobrobiti.

Kroz program volontiranja omogućava se građanima da postanu dio našeg tima te svojom stručnošću i svojim sposobnostima doprinesu napretku i razvoju Zoološkog vrta te istovremeno razvijaju neke nove vještine. Vjerujemo da će se uz pomoć volontera brže i kvalitetnije ostvarivati  zadani ciljevi kroz razvijanje postojećih programa, ali i kreiranjem  novih. Stoga postanite Zoo volonter, za životinjski dobar osjećaj.