Belgijska javna televizija otkupila seriju Počivali u miru


Zagreb, 21. rujna 2015.
- Belgijska javna televizija za flamansko govorno područje, Vlaamse Radio- en Televisieomroeporganisatie (VRT), kupila je pravo prikazivanja obiju sezona hrvatske dramske TV serije Počivali u miru  HRT-a i Ring produkcije. VRT je rezervirao i prava na otkup planirane treće sezone. Serija neće biti sinkronizirana, nego titlana, tako da će belgijski gledatelji hrvatske glumce čuti na hrvatskom jeziku.

Dramska TV serija Počivali u miru realizirana je i prikazana u dvije sezone s 22 epizode.

Kroz seriju je prošlo mnoštvo vrhunskih glumaca iz Hrvatske i regije, a angažirani su neki od najkvalitetnijih filmskih i televizijskih autora i suradnika – od scenarista, redatelja i snimatelja, do scenografa, kostimografa, kompozitora, autora špice, pirotehničara...

Hvaljena od stručne javnosti, serija je osvojila više nominacija i nagrada na Danima Hrvatskog glumišta, Nagradu Nikola Tanhofer za najbolju kameru u TV seriji, te je kao prva dramska serija iz Hrvatske prošla u službenu selekciju jednog od najvećih festivala TV drame u svijetu – International TV Drama Awards u Seoulu i prikazana na međunarodnoj smotri TV serija Series Mania u Parizu.

Godine 2014.  jedan od vodećih američkih filmskih i TV studija Lionsgate, otkupio je opcijska prava na adaptaciju serije Počivali u miru za američko tržište. To je također prvi puta da je neki američki studio kupio hrvatski dramski proizvod.

Serija je do sada otkupljena za prikazivanje u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.