Viola Davis i 'Igra prijestolja' obilježili dodjelu Emmyja

U Los Angelesu su sinoć dodijeljene nagrade Emmy. Viola Davis je postala prva crna glumica koja je ponijela laskavu titulu najbolje glavne glumice za ulogu u 'How to Get Away With Murder', dok je 'Igra prijestolja' osvojila čak 12 nagrada, uključujući onu za najbolju dramsku seriju, scenariji, režiju i najboljeg sporednog glumca u dramskoj seriji (Peter Dinklage).  

Jon Hamm proglašen je najboljim glumcem u dramskoj seriji za ulogu Dona Drapera u seriji 'Momci s Madisona'. To je bila ujedno i jedina nagrada za tu seriju koja je dosad četiri puta proglašavana najboljom.

Najboljom sporednom glumicom u dramskoj seriji proglašena je Uzo Aduba ('Orange is the New Black').

Nakon petogodišnje dominacije 'Moderne obitelji', najboljom humorističnom serijom proglašena je 'Potpredsjednica, a glumica Julia Louis-Dreyfus proglašena je i najboljom glumicom u komediji za ulogu Seline Meyer.

Najboljim glumcem u komediji proglašen je Jeffrey Tambor za ulogu u seriji 'Transparent, dok su za najbolje sporedne uloge u komediji nagrađeni Tony Hale za ulogu u 'Potpredsjednici i Allison Janney za ulogu u seriji Mom.

Najboljom mini serijom proglašena je serija Olive Kitteridge, a Richard Jenkins i Frances McDormand, koji u njoj glume glavne uloge, proglašeni su najboljim glumcima u toj kategoriji./td>/td>/td>/tr>/tr>/tr>

Emmyja je dobio i TV voditelj Jon Stewart za svoj 'The Daily Show'.

Listu svih dobitnika pročitajte na službenim stranicama Emmyja.