Opatovac - najveći hrvatski kamp za izbjeglice

U Tovarniku jutros nema gužve. Skupine izbjeglica smještaju se u Opatovac, kamp za privremeni smještaj izbjeglica u kojemu je vojska jučer podignula oko 200 šatora i u koji može biti smješteno oko 5.000 ljudi, podsjetila je jutros u javljanju za HRT Zrinka Perić.

U ovaj kamp dolaze svi migranti iz Tovarnika nakon što prijeđu granicu između Hrvatske i Srbije. Oni ulaze u autobuse i dolaze na ovo mjesto. Tovarnik je jutros osvanuo potpuno prazan. Nakon što migranti dođu u prihvatni kamp u Opatovcu moraju se najprije registrirati, zatim slijedi pregled, a onda smještaj u šatore. Predviđeno je da na ovom mjestu ostanu najviše dva dana, nakon toga ih se odvozi u Mađarsku. Od policije doznajemo da su migranti cijelu noć stizali u kamp i tamo ih se nalazi trenutno nekoliko tisuća.

Ministar Ostojić jučer je migrantima objasnio što mogu očekivati i da će ih ovdje samo privremeno smjestiti.  Ondje bi izbjeglice bile na čistom i suhom te uz pripremljeni obrok. Kamp u Opatovcu podigla je Hrvatska vojska.