U Hrvatsku ušlo oko 21.000 izbjeglica - Mađari ih prihvaćaju bez registracije

Do 13 sati u Hrvatsku je ušlo oko 21.000 izbjeglica. Do ponoći je više od 5000 migranata - izašlo iz zemlje. Zatvoreno je sedam graničnih prijelaza sa Srbijom, no unatoč tomu, skupine migranata kod Tovarnika i dalje neprekidno pristižu preko polja i kroz kukuruzišta. Na području Tovarnika trenutno se nalazi od 2500 do 3000 osoba.

Broj izbjeglica na Tovarniku se mijenja ovisno o tome kako oni pristižu i kako autobusi dolaze po njih. Dolaze cijeli dan poljskim putevima iako ih se pušta na glavni granični prijelaz Tovarnik-Šid.Javljanje Kristine Pešić Biondić

Oni koji su ušli u našu zemlju - prevoze se autobusima i vlakovima iz prihvatnih centara do graničnih prijelaza s Mađarskom - Goričana i Baranjskog Petrovog Sela - odakle ih Mađari prihvaćaju, bez registracije. U Tovarniku je još noćas bilo bilo više od 8.000 izbjeglica. Trenutačno njih oko 2.500 tisuće čeka prijevoz za dalje. Uz tračnice su podignuti šatori jer se očekuje promjena vremena.

Oko 17 sati 10-ak autobusa punih izbjeglica odvezeno je prema Mađarskoj. Vlak s 11 vagona stigao je u Tovarnik oko 18 sati kako bi se prevezlo 800-tinjak izbjeglica. Oko 21 sat vlak je krenuo. U Botovu se očekuje u ranim jutarnjim satima. Unatoč tome tisuće migranata ostat će i dalje u Tovarniku čekajući prijevoz dalje.

Na granici u Batini nema migranata. Svi su otišli u Tovarnik.


Izbjeglice na slovenskoj Harmici postaju nervozne: ' We must go'!

Izbjeglice se iz Tovarnika prevoze autobusima i vlakovima, među ostalim i u Beli Manastir. U Belom Manastiru bio je i premijer Zoran Milanović. Kazao je kako je došao vidjeti kako funkcionira 'plan B' i ocijenio ga uspješnim. Sastao se s strojovođama koji su vraćeni iz Mađarske. Cijeli slučaj je komentirao kao - nesporazum.