Kako izabrati izvannastavne aktivnosti

Ira Kronstein je ovog rujna po prvi puta sjela u školsku klupu. Za nju, ali i njezinu majku Ivonu, ovo je velika životna prekretnica. Obveze dolaze uz školu, a uz to, u paru, idu i izvannastavne aktivnosti. Ira je već odabrala što joj se sviđa - ritmiku.

Kao i svaka majka, Ivona želi udovoljiti svom djetetu. Ona ne želi forsirati Iru na aktivnosti za koje ne pokazuje interes. S druge strane, ponuda aktivnosti je bogata, što se ne bi moglo reći za naše situacije u novčanicima.

Imamo tih izvannastavnih aktivnosti gdje dijete ne mora plaćati, imamo izvanškolskih, pa sad gledamo koliko je u našoj mogućnosti da možemo uopće nešto priuštiti, priča Ivona.

U slobodno vrijeme, bilo doma ili u školi, Ira pjeva. I sama je rekla da bi htjela biti pjevačica jednog dana, ali za sad na svoju listu želja nije uvrstila glazbenu školu. Inače bi mi išli k tome da ide u glazbenu školu. Međutim, kako nije pokazala želju, nismo išli u tom smjeru, kaže Ivona. 

Od malena su nas učili da je znanje stranih jezika veliko životno bogatstvo. Ira je krenula na tečaj francuskog jezika, ali nigdje joj se još ne žuri. Neka ona lagano prvo nauči hrvatski, a onda će lagano engleski i koji god jezik bude htjela. Za 7 godina, to je za male glave već previše, smatra Irina mama.

Ivona svojim primjerom želi poručiti majkama prvašića i prvašica da slušaju svoju djecu i ostvare im želje, ali i da sve ima svoje granice. Pustite, vidite afinitete koje  dijete vam ima. Pa, polako i sigurno, jednu, dvije izvanškolske aktivnosti eventualno, poručuje Ivona.